Image

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις...

Κάθε πότε πρέπει να πηγαίνω στον οδοντίατρο;

Το πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτεται κανείς τον οδοντίατρο καθορίζεται από τον ίδιο τον οδοντίατρο γιατί εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε στόματος. Μπορεί να χρειάζεται τα δόντια και τα ούλα σας να ελέγχονται κάθε 3 ή 4 μήνες. Το αργότερο όμως στο εξάμηνο πρέπει να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο ακόμα και αν δεν νοιώθουμε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πρέπει να χρησιμοποιώ καθημερινά στοματικό διάλυμα;

Τα στοματικά διαλύματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μετά από υπόδειξη του οδοντιάτρου σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις, όπως κατά της θεραπεία της ουλίτιδας/περιοδοντίτιδας ή μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση και για σύντομο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που θέλετε ένα στοματικό διάλυμα για καθημερινή χρήση, ζητήστε την συμβουλή του οδοντιάτρου σας.

Μετά από τις πλύσεις με το διάλυμα, το στόμα δεν θα πρέπει να ξεπλένεται και η κατανάλωση φαγητών και ποτών θα πρέπει να αποφεύγεται για τα επόμενα 30 λεπτά.

Ποια είναι η σωστή στοματική υγιεινή

Η σωστή στοματική υγιεινή μας εξασφαλίζει γερά δόντια και ένα στόμα υγιές. Η μικροβιακή πλάκα, κύρια αιτία της ουλίτιδας και της τερηδόνας, θα πρέπει να απομακρύνεται και από τις 5 επιφάνειες των δοντιών.

Η οδοντόβουρτσα από μόνη της, λοιπόν, δεν αρκεί. Ο σωστός καθαρισμός θα πρέπει να περιλαμβάνει επιπλέον την μονότουφη βούρτσα, τα μεσοδόντια βουρτσάκια και το οδοντικό νήμα.

Στο ιατρείο μας δείχνουμε με κάθε λεπτομέρεια στους ασθενείς μας τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να καθαρίζουν τα δόντια τους στο σπίτι, ώστε να έχουν ένα υγιές στόμα, να διατηρήσουν γερά τα υγιή δόντια, αλλά και αυτά που έχουν φτιαχτεί σε βάθος χρόνου.

Σε ποια ηλικία πρέπει να γίνει η πρώτη επίσκεψη ενός παιδιού στον οδοντίατρο;

Η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 4 ετών, όπου θα λάβουν οι γονείς τις απαραίτητες συμβουλές για τη σωστή φροντίδα των παιδικών δοντιών. Από εκεί και πέρα, οι επισκέψεις θα πρέπει να γίνονται απαραίτητα κάθε 6 μήνες.

Από την ηλικία των 6 ετών, πέρα από τον προληπτικό έλεγχο, θα πρέπει να γίνονται επίσης, φθοριώσεις και προληπτικές εμφράξεις (sealants) με στόχο την προστασία των δοντιών.

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό θα πρέπει να γίνεται σε ηλικία 7-8 ετών. Εκείνος θα μας ενημερώσει σχετικά με το πότε θα πρέπει να αρχίσει η ορθοδοντική θεραπεία, εφόσον αυτή χρειάζεται.

Θα πονέσω κατά την επίσκεψή μου στον οδοντίατρο;

Στο ιατρείο μας δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και την άνεση των ασθενών μας. Το ζεστό περιβάλλον και η φιλική συμπεριφορά μας εξαλείφει το φόβο, ενώ ο υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός μας επιτρέπει να θεραπεύουμε τους ασθενείς μας αποτελεσματικά και κυρίως ανώδυνα.

Καθότι όλες οι θεραπευτικές διαδικασίες γίνονται με την χρήση τοπικής αναισθησίας, είναι εντελώς ανώδυνες για τους ασθενείς . Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε σχεδόν αποκλειστικά την ενδοοστική αναισθησία QuickSleeper, χάρη στην οποία όλες οι διαδικασίες γίνονται χωρίς πόνο, αναισθητοποιώντας μόνο τα δόντια και τα ούλα.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται το ενοχλητικό μούδιασμα της γλώσσας και των χειλιών και οι ασθενείς μας μπορούν αμέσως μετά την θεραπεία να μιλήσουν και να φάνε σαν να μην συνέβη τίποτα!

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της λεύκανσης;

Η διάρκεια του αποτελέσματος της λεύκανσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το κάπνισμα και η συχνή κατανάλωση χρωματογόνων τροφών, όπως ο καφές, τα παντζάρια, το κόκκινο κρασί, τα κεράσια, κ.ά. τείνουν να επαναφέρουν τα δόντια στο αρχικό τους χρώμα.

Ωστόσο, επαναλαμβάνοντας για λίγες μέρες την λεύκανση ανά 6 μήνες ή 1 χρόνο μετά από τον καθαρισμό των δοντιών σας, μπορείτε να επαναφέρετε εύκολα και γρήγορα το λευκό σας χαμόγελο.

Τι μπορεί να μου εξασφαλίσει γερά δόντια και ούλα;

Η σωστή στοματική υγιεινή και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο είναι το μυστικό για γερά δόντια και ούλα σε βάθος χρόνου.

Με αυτό τον τρόπο εντοπίζουμε τυχόν προβλήματα στην πιο αρχική τους φάση ή πριν ακόμα εμφανιστούν, αποφεύγοντας την ανάγκη για θεραπεία! Το αποτέλεσμα είναι γερά δόντια και ένα υγιές στόμα!


Μαργαρίτη Μαρία
Χειρουργός Οδοντίατρος                                                                                                                                    > ΑΡΧΙΚΗ   > ΙΑΤΡΕΙΟ   > ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   >  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   > ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

 Μπουμπουλίνας 2Α, Καλλιθέα, Αθήνα
 

Iατρείο:  210.95.83.535  -  211.4112050 

Κινητό:  6976.215.741


 

 

Στο ιατρείο μας παρέχουμε όλους τους γνωστούς
τρόποmoney24υς πληρωμής:

Εγγραφείτε στο newsletter μας

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

gototop

Copyright © 2019. All rights reserved

fb