Image

Τα άρθρα μας!

Η χρόνια ουλίτιδα και πως συνδέεται με την κατάθλιψη
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου, στο Journal Of Dental Research, η παροχή προληπτικών οδοντιατρικών υπηρεσιών στους δικαιούχους του Medicaid (κρατικό ασφαλιστικό πρόγραμμα), οδήγησε σε άριστα αποτελέσματα όσον αφορά την γενική υγεία τους.
Η χρόνια ουλίτιδα και πως συνδέεται με την κατάθλιψη
Νέα έρευνα μας αποκαλύπτει ότι τη σημερινή εποχή, η περιοδοντική νόσος παρουσιάζει υψηλό κόστος στην Αμερική και την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν τα άμεσα και έμμεσα κόστη της περιοδοντικής νόσου στις ΗΠΑ αλλά και σε 32 ευρωπαϊκές χώρες.
Η χρόνια ουλίτιδα και πως συνδέεται με την κατάθλιψη

Χρόνια ουλίτιδα και κατάθλιψη

Συνδέεται άραγε μία πάθηση των δοντιών όπως η χρόνια ουλίτιδα, με την κατάθλιψη; Πρόσφατη έρευνα απαντάει "ναι!", αποδεικνύοντας το πόσο σημαντική είναι η υγεία των δοντιών μας σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

εξαγωγη δοντιου

COVID19 και στοματική υγεία

Νέες μελέτες φέρνουν στο φως πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις του κορονοιού στην υγεία του στόματος. Ερευνητές στο Ιράν εξέτασαν ασθενείς που νόσησαν από κορονοιό και διαπίστωσαν ότι ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών εκδήλωσαν συμπτώματα στην στοματική κοιλότητα. 
εξαγωγη δοντιου

Ούλα που αιμορραγούν συνδέονται με σοβαρές επιπλοκές του COVID-19

Είναι γνωστό από παλαιότερες μελέτες ότι οι ασθένειες των ούλων όπως είναι η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα συνδέονται με σοβαρές νόσους του αναπνευστικού συστήματος όπως είναι η πνευμονία και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. 
εξαγωγη δοντιου

Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση οδοντικού τραύματος

Ο τραυματισμός των δοντιών και των ιστών που περιβάλλουν και στηρίζουν ένα δόντι είναι πολύ συχνός, κυρίως κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, αλλά όχι μόνο.

Τί κάνουμε σε περίπτωση που σπάσει ή βγεί από τη θέση του ένα δόντι;
εξαγωγη δοντιου

Αντικατάσταση δοντιού μετά από εξαγωγή

Η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας εξαρτάται από την συχνότητα, αλλά και από τον τρόπο που καθαρίζουμε τα δόντια μας.

Δείτε συμβουλές για να αποφύγετε λάθη που γίνονται συχνά.
στοματική υγιεινή

Συμβουλές για σωστή στοματική υγιεινή

Η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας εξαρτάται από την συχνότητα, αλλά και από τον τρόπο που καθαρίζουμε τα δόντια μας.

Δείτε συμβουλές για να αποφύγετε λάθη που γίνονται συχνά.
Image

Επενδύστε στην στοματική σας υγεία

Όταν ένα δόντι «χάνεται», είναι απαραίτητη η άμεση αντικατάστασή του. Εάν αυτή δεν συμβεί έγκαιρα, τότε το κόκκαλο που στήριζε το δόντι χάνεται, τα διπλανά δόντια στρίβουν και γέρνουν προς το κενό και τοπάνω δόντι κατεβαίνει ή το κάτω δόντι ανεβαίνει.
Image

Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μία σύγχρονη μέθοδος ανάπλασης του δέρματος που χρησιμοποιεί αυξητικούς παράγοντες από τον ορό του αίματος του ίδιου του οργανισμού μας.

Η θεραπεία είναι απλή, γρήγορη, ανώδυνη και χωρίς ερεθισμούς.

Image

Αξιολογήστε το χαμόγελό σας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα υγιές και ελκυστικό χαμόγελο. Αποτελεί διαβατήριο επιτυχίας και πηγή αυτοπεποίθησης.

Με τις σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές μπορούμε όλοι να αποκτήσουμε εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα το χαμόγελο που ονειρευόμαστε.
Image

Εμφράξεις αμαγάλματος

Όλοι γνωρίζουμε τα γκρίζα μεταλλικά σφραγίσματα, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο στόμα μας.

Αυτό το γκριζόχρωμο μεταλλικό μείγμα ονομάζεται αμάλγαμα και αποτελείται κυρίως από ασήμι και υδράργυρο και από άλλα συστατικά σε μικρότερη αναλογία.

Image

Φρονιμίτες

Οι φρονιμίτες είναι τα τελευταία δόντια που αναπτύσσονται και εμφανίζονται στο στόμα μεταξύ 17 και 23 ετών, δηλαδή μετά το τέλος της σκελετικής ανάπτυξης.

Γι΄ αυτό, αρκετά συχνά οι φρονιμίτες δεν βρίσκουν χώρο για να βγουν στο στόμα (έγκλειστοι) ή εμφανίζεται μόνο ένα μέρος τους (ημιέγκλειστοι).

Image

Τα αναψυκτικά φθείρουν και καταστρέφουν τα δόντια

Τα αναψυκτικά έχουν αναγνωριστεί ως μια από τις σημαντικότερες αιτίες τερηδόνας και φθοράς των δοντιών.

Τα σάκχαρα που περιέχονται σε αυτά χαλάνε τα δόντια γιατί καταστρέφουν το σμάλτο. Από αυτή την άποψη, τα μη σακχαρούχα αναψυκτικά είναι λιγότερο βλαβερά.

Image

Βρουξισμός: Όταν τρίζουμε και καταστρέφουμε τα δόντια μας

Βρουξισμός ονομάζεται το ακούσιο και μη ελεγχόμενο τρίξιμο ή σφίξιμο των δοντιών.

Ο βρουξισμός επιτελείται την ώρα του ύπνου, αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας σε στιγμές stress και κόπωσης.

 

Image

Κακοσμία ή δυσάρεστη αναπνοή

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δόντια μας καταστρέφονται από την τερηδόνα. Επίσης ξέρουμε ότι με την καλή στοματική υγιεινή (βούρτσισμα, οδοντικό νήμα, σωστή διατροφή και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο) μπορούμε να εμποδίσουμε τα δόντια μας να χαλάσουν.

Ίσως όμως δεν γνωρίζουμε, ότι τα δόντια μας καταστρέφονται επειδή φθείρονται, δηλαδή τρώγονται και μικραίνουν.
Image

Με ποιό τρόπο φθείρονται τα δόντια μας;

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δόντια μας καταστρέφονται από την τερηδόνα.

Επίσης ξέρουμε ότι με την καλή στοματική υγιεινή (βούρτσισμα, οδοντικό νήμα, σωστή διατροφή και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο) μπορούμε να εμποδίσουμε τα δόντια μας να χαλάσουν.


Image

Αισθητικά σφραγίσματα

Στη θέση των εμφράξεων αμαλγάματος που παρά την αντοχή τους υπολείπονται αισθητικά και βιολογικά, μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε τη σύνθετη ρητίνη, ένα υλικό στην απόχρωση του φυσικού δοντιού, με άριστη αισθητική.

Σε εκτεταμένη δε απώλεια οδοντικής ουσίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα επένθετα πορσελάνης ή σύνθετης ρητίνης.

Image

Ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες

Όταν έχουμε εκτεταμένη καταστροφή ενός δοντιού για να το ενισχύσουμε και να το διατηρήσουμε στο στόμα τοποθετούμε μία στεφάνη.

Γέφυρα τοποθετούμε όταν λείπει ένα ή περισσότερα δόντια, ανάμεσα σε υπάρχοντα γερά δόντια και δεν θέλουμε να βάλουμε εμφυτεύματα σε αντικατάστασή τους.

Image

Όψεις πορσελάνης

Πρόκειται για λεπτές φλούδες από πορσελάνη, που κολλάνε μόνιμα στα δόντια. Απαιτούν ελάχιστη έως καθόλου αφαίρεση οδοντικής ουσίας.

Οι Όψεις Πορσελάνης έχουν άριστη αισθητική και διαφάνεια που προσομοιάζει στο φυσικό δόντι, διατηρούν την ακεραιότητα τους σε βάθος χρόνου και δεν αποχρωματίζονται.
Image

Σχεδιασμός χαμόγελου

Ένα όμορφο χαμόγελο ανεβάζει την ψυχολογία και τονώνει την προσωπικότητά μας. Η αισθητική οδοντιατρική σήμερα μπορεί να κάνει θαύματα.

Περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνικές για μας εξασφαλίσει ένα όμορφο χαμόγελο, απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.


Μαργαρίτη Μαρία
Χειρουργός Οδοντίατρος                                                                                                                                    > ΑΡΧΙΚΗ   > ΙΑΤΡΕΙΟ   > ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   >  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   > ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

 Μπουμπουλίνας 2Α, Καλλιθέα, Αθήνα
 

Iατρείο:  210.95.83.535  -  211.4112050 

Κινητό:  6976.215.741


 

 

Στο ιατρείο μας παρέχουμε όλους τους γνωστούς
τρόποmoney24υς πληρωμής:

Εγγραφείτε στο newsletter μας

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

gototop

Copyright © 2019. All rights reserved

fb