Βρουξισμός: όταν τρίζουμε και καταστρέφουμε τα δόντια σας

Βρουξισμός ονομάζεται το ακούσιο και μη ελεγχόμενο τρίξιμο ή σφίξιμο των δοντιών. Ο βρουξισμός επιτελείται την ώρα του ύπνου, αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας σε στιγμές stress και κόπωσης.

Τι μπορεί να προκαλέσει ο βρουξισμός;

Ο βρουξισμός προκαλεί την αποτριβή των δοντιών, η οποία ξεκινά από τις άκρες τους και επεκτείνεται σε όλη την επιφάνεια, δημιουργώντας αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα. Διαταράσσεται επίσης η σωστή λειτουργία της κροταφογναθικής διάρθρωσης και των μυών που βρίσκονται στα μάγουλα με συχνό επακόλουθο τον πόνο.

Τι μπορούμε να κάνουμε για τον βρουξισμό;

Αφότου ο ασθενής αντιληφθεί ότι τρίζει τα δόντια του θα πρέπει να επισκεφθεί τον οδοντίατρο του, ο οποίος θα κατασκευάσει ένα εξειδικευμένο ανατομικό μασελάκι, που ονομάζεται νάρθηκας βρουξισμού. Αυτό χρησιμοποιείται τη νύχτα. Κατά την διάρκεια της ημέρας ο ασθενής φροντίζει να κρατά το στόμα του σε χαλάρωση, ώστε να μην ακουμπούν τα δόντια μεταξύ τους (παρά μόνο κατά την διάρκεια του φαγητού).

Μαρία Μαργαρίτη
Χειρουργός Οδοντίατρος


Μαργαρίτη Μαρία
Χειρουργός Οδοντίατρος                                                                                                                                    > ΑΡΧΙΚΗ   > ΙΑΤΡΕΙΟ   > ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   >  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   > ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

 Μπουμπουλίνας 2Α, Καλλιθέα, Αθήνα
 

Iατρείο:  210.95.83.535  -  211.4112050 

Κινητό:  6976.215.741


 

 

Στο ιατρείο μας παρέχουμε όλους τους γνωστούς
τρόπους πληρωμής:

money24 Μετρητά

bank24 Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

creditCard24 Πιστωτικές κάρτες, με ή χωρίς δόσεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

gototop

Copyright © 2019. All rights reserved

fb  twitter  linkedin