Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις...

Κάθε πότε πρέπει να πηγαίνω στον οδοντίατρο;

Αυτό καθορίζεται από τον οδοντίατρο γιατί εξαρτάται από τις ανάγκες του στόματος. Μπορεί να χρειάζεται τα δόντια και τα ούλα σας να ελέγχονται κάθε 3 ή 4 μήνες. Το αργότερο όμως στο εξάμηνο πρέπει να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο ακόμα και αν δεν νοιώθουμε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τι μπορεί να μου εξασφαλίσει γερά δόντια και ούλα;

Η πολύ καλή στοματική υγιεινή στο σπίτι και οι εξαμηνιαίοι έλεγχοι από τον οδοντίατρο. Με τον τρόπο αυτό ανακαλύπτουμε και αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε βλάβη στην αρχή της, πριν αυτή εξαπλωθεί.

Τι εννοούμε όταν λέμε στοματική υγιεινή;

Βεβαίως δεν εννοούμε μόνο το βούρτσισμα με την οδοντόβουρτσα. Για να καθαρίσουμε καλά τα δόντια πρέπει να καθαρίσουμε όλες τις επιφάνειες των δοντιών, κυρίως τις ενδιάμεσες. Αυτές καθαρίζονται μόνο με το οδοντικό νήμα και τα μεσοδόντια βουρτσάκια, που συμπληρώνουν απαραίτητα την οδοντόβουρτσα και την μονότουφη βούρτσα στο καθάρισμα των δοντιών πρωί και βράδυ.

Τι πρέπει να κάνω για να μου διατηρηθεί η λεύκανση;

Να μη καπνίζετε, να αποφεύγετε τον πολύ καφέ, τσάι, coca cola, τα στοματικά διαλύματα με χλωρεξιδίνη και τις πολύ χρωματογόνες τροφές όπως παντζάρια και φράουλες. Εάν όμως δεν γίνεται να αποφύγετε όλα αυτά, θα πρέπει σε ορισμένα χρονικά διαστήματα, π.χ. κάθε 1-2 χρόνια, να κάνετε μερικές μέρες λεύκανση για να επαναφέρετε το κατάλευκο χρώμα των δοντιών σας.